Så här tar du bort automatiskt säkerhetskopieringsbilder på Android

Ta bort automatisk säkerhetskopieringsbilder på Android

Det är bekvämt att ta bilder med våra Android-telefoner; Det begränsade minnet kan dock göra oss galen. När du kontrollerar din Android-telefonlagring upptäcker du att auto-backup-bilder tar för mycket utrymme. Ännu mer frustrerande är att du inte kan ta bort automatiskt backup bilder direkt. oroa dig inte! Vi ska visa dig hur du tar bort auto backup bilder från Android-telefonen i denna handledning. När vi pratar om auto backup-bilder menar vi att Google erbjuder automatisk synkroniseringstjänst för Android-enheter. Hur som helst, du kan följa våra guider och radera alla auto backup bilder. När du får mer ledigt lagringsutrymme kommer din Android-telefon att köras snabbare.

Del 1. Där auto backup bilder lagra

Om du får en Android-telefon och skapar ett Google-konto hittar du Google Fotoalbum i fotogalleriet. Den här mappen sparar bilder du fotograferar på Android-telefonen och bilder hämtas online. Faktum är att när du lägger till ditt Gmail-konto i din Android-telefon synkroniseras alla data och filer automatiskt till Google Drive.

En sådan automatisk backupfunktion verkar vara användbar, eller hur? Du kommer aldrig att sakna några bilder, om det stöder dem upp till molnet. Men kan du föreställa dig att varje bild, inklusive de annonser som automatiskt hämtats och misslyckades, på din Android-telefon kommer att överföras och sparas permanent? Om du är redo att städa upp auto backup bilder av Picasa eller Google-konto din Android-telefon, låt oss göra det omedelbart.

Del 2. Ta bort auto backup bilder på Android

Google synkroniserar inte bara bilderna på din Android-telefon till molnet, utan skapar även ett album och lagrar automatiskt säkerhetskopieringsbilder i den. Så, det kommer att använda ditt minne utan meddelande. Det kan vara anledningen till att din telefon alltid varnar dig, det finns inte tillräckligt med utrymme.

Ta bort automatisk säkerhetskopieringsbilder på Android

Så här tar du bort automatiskt backup bilder

steg 1

Öppen inställningar app på Android-startskärmen och gå till konton sektion. Välj Google-konto och se till att avmarkera alla Synkronisera alternativ. Det kommer att stoppa bildsynkroniseringsfunktionen.

steg 2

Om du bara vill radera oönskade automatisk backup-bilder kan du gå till Photos app. Välj alla foton du vill radera och tryck på trash ikonen för att radera dem. Gå till Google Foto album, kommer du att upptäcka att de raderade bilderna fortfarande finns där. Du måste ta bort dem igen.

steg 3

Om du vill städa upp alla auto backup bilder måste du gå till inställningar app. Välja tillämpningar på menylistan och navigera till Programhanterare. Ta reda på Galleri app, öppna den och tryck på Radera data or Töm cache knappen för att ta bort auto backup bilder från din Android-telefon.

Del 3. Rensa automatiskt sparade bilder från Google

Om du använder Google-konto på din Android-enhet, kommer det också att synkronisera data till moln. Så, du måste städa upp automatisk säkerhetskopieringsdata från Google. Annars finns auto backup bilder fortfarande kvar. För att städa upp autokopplingsbilder från Google-konto måste du först stänga av synkroniseringsfunktionen på din Android-telefon.

Rensa bilder från Google

Så här rengör du automatiskt backupbilder från Google

steg 1

Gå till foton app på Android-startskärmen och öppna inställningar meny.

steg 2

Ta reda på Automatisk säkerhetskopiering alternativ. Tryck på den för att öppna inställningsskärmen.

steg 3

Stäng sedan av Automatisk säkerhetskopiering alternativet genom att trycka på PÅ AV knapp.

steg 4

Om du har gmail app på din Android-telefon kan du gå till appen och städa upp bilderna i mappen som heter foton. Annars kan du komma åt Gmail-konto i mobilbläddrare och radera oönskade foton i foton mapp.

Då säkerhetskopieras bilden permanent och kan inte återställas.

Del 4. Radera automatisk säkerhetskopieringsdata från Googles server

Många människor oroar sig för att Google missbrukar automatisk säkerhetskopieringsdata. Det är vettigt, när du anser att Android har blivit det största mobila operativsystemet runt om i världen och i USA. För marknadsföringsföretag och -byråer är smarttelefondata ett enormt företag. Så, kanske du vill radera automatisk säkerhetskopieringsdata från Googles server, inklusive automatisk backup-bilder.

Radera data från Google

Så här raderar du automatisk säkerhetskopieringsdata från Googles server

steg 1

Lås upp din Android-telefon och starta inställningar app på startskärmen.

steg 2

Sök efter Privatliv alternativet, tryck på det för att öppna skärmen för integritetsinställningar.

steg 3

Avmarkera rutan för Säkerhetskopiera mina data under säkerhetskopiering och återställning sektion.

steg 4

Då kommer Android att dyka upp ett bekräftelsesfönster sagt sluta säkerhetskopiera dina Wi-Fi-lösenord, bokmärken, andra inställningar och appdata, plus radera alla kopior på Googles servrar? eller liknande meddelande. Tryck på OK knappen för att bekräfta automatisk säkerhetskopiering av data från Google-servern helt.

Del 5. Återställ raderade bilder på Android

Som jag sa tidigare har funktionen auto backup inte kapacitet att välja bilder. Och många väljer att stänga av automatisk backupfunktioner för att spara utrymme. Om du vill använda en raderad bild eller radera ett foto slarvigt behöver du ett kraftfullt verktyg för att återställa bilder på Android, till exempel Tipard Android Data Recovery.

steg 1

Anslut Android till PC

Ladda ner den senaste versionen av Android Data Recovery från den officiella webbplatsen och installera den på din dator. Länk din Android-telefon till datorn med en kabel och öppna Android Data Recovery.

Tipard Android Data Recovery
steg 2

Aktivera USB-felsökningsläge

För att återställa bilder måste du aktivera USB-felsökningsläge på Android-telefonen. Android Data Recovery kan visa dig detaljerad instruktion baserad på din telefonversion.

steg 3

Välj bilder

Markera sedan rutorna framför Galleri, Bildbibliotek eller Foton under Media sektion och klicka på Nästa knappen för att gå till detaljfönstret. Slå på Visa endast de borttagna objekten alternativ och välj de borttagna bilderna du vill återställa.

Välja
steg 4

Börja återhämtning

När du klickar på Återställningsknappen längst ner återställs de borttagna bilderna som du valt, till fotogalleriet på Android-telefonen.

Starta Recovery

Slutsats

På samma sätt som iCloud tillhandahåller Google funktioner för automatisk säkerhetskopiering för Android-enheter. Först tror människor att synkroniseringsbilder till molntjänst kan spara mycket Android-telefonminne. Men nackdelarna dyker upp gradvis över tiden. Android är ett öppet operativsystem, så allt du har tillgång till i mobilbläddrare kan spara på din Android-telefon utan att anmäla dig. Och Google kommer automatiskt att återställa alla dessa annonser och ikoner. Och om du aktiverar synkroniseringsfunktionen kan du inte radera säkerhetskopior på Android-telefonen. Så vi delade guider för att hjälpa dig att städa upp automatiskt säkerhetskopior bilder effektivt.